m2mike

Free data with T-Mobile phone on AT&T's network (sort of)

3 posts in this topic

I recently got a data plan with AT&T, but have decided to use an unlocked T-Mobile Samsung Galaxy Blaze with their service.

One of the apps that I have on this fine Android phone is myAT&T. Every time I have checked my data usage, it shows nothing. Specifically, the LTE Data Basic meter shows absolutely nothing.

Similarly, when I login to my AT&T Wireless account online at https://www.att.com/olam/loginAction.olamexecute (login portal is easily found by searching Google for "att wireless login"), I get the following error:

UD1515: Unfortunately, we are unable to display your account information at this time. Please wait a few moments and try again.

Anybody know why this is? I am suspecting that it has something to do with using a T-Mobile phone on the AT&T network, but that is a guess.

Edited by m2mike
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recently got a data plan with AT&T, but have decided to use an unlocked T-Mobile Samsung Galaxy Blaze with their service.

One of the apps that I have on this fine Android phone is myAT&T. Every time I have checked my data usage, it shows nothing. Specifically, the LTE Data Basic meter shows absolutely nothing.

Similarly, when I login to my AT&T Wireless account online at https://www.att.com/olam/loginAction.olamexecute (login portal is easily found by searching Google for "att wireless login"), I get the following error:

UD1515: Unfortunately, we are unable to display your account information at this time. Please wait a few moments and try again.

Anybody know why this is? I am suspecting that it has something to do with using a T-Mobile phone on the AT&T network, but that is a guess.

I found this. http://forums.att.com/t5/Android-Discussion-and-Support/No-LTE-Data-Connection-AT-amp-T-PTA-APN-issue/td-p/3275673

I notice that in my APN settings, I don't have an option for bearer. I can't select LTE. I might be on to something.

It should look something like this:

APN: wap.cingular

User Name: WAP@CINGULARGPRS.COM

Password: CINGULAR1

MMSC: http://mmsc.cingular.com

MMS Proxy: wireless.cingular.com

MMS Port: 80

MCC: 310

MNC: 410

Auth Type: none

APN Type: internet + mms

Bearer: unspecified (unless you're in an LTE area, then select LTE)

User Name / Password ARE case sensitive.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

So far, this billing cycle, I have only used 3 megabytes of data out of a 3 Gb data plan. Because I am not using LTE or because I am using a T-Mobile device, all of my data usage does not appear to be recorded.

The only down side to this is that my bandwidth seems to be limited to download speeds of 7 Mbps and the upload seems to be limited to 1 Mpbs. This is probably due to the limitation of HSPA, but it makes me wonder if I could run torrents with ADownloader and not be charged for that data. This seems to be the case at the moment.

Interesting.

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now