ckcrown

Metasploit Database Problems

2 posts in this topic

I am trying to import a Database into Metasploit (using the console).

When I try I utilize this command and get the following error.

msf > db_connect c:\frameworks\jaimi.xml

[-] Error while running command db_connect: Failed to connect to the database: could not connect to server: Connection refused (0x0000274D/10061)

Is the server running on host "127.0.0.1" and accepting

TCP/IP connections on port 5432?

Call stack:

C:/frameworks/msf3/lib/msf/ui/console/command_dispatcher/db.rb:1876:in `db_connect_postgresql'

C:/frameworks/msf3/lib/msf/ui/console/command_dispatcher/db.rb:1542:in `cmd_db_connect'

C:/frameworks/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:246:in `run_command'

C:/frameworks/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:208:in `block in run_single'

C:/frameworks/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:202:in `each'

C:/frameworks/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:202:in `run_single'

C:/frameworks/msf3/lib/rex/ui/text/shell.rb:143:in `run'

msfconsole:124:in `<main>'

msf >

I am not sure what I am doing wrong. I have searched old forum posts and online tutorials. Everything I have found either has not been helpful or utilizes old commands, e.g. db_create

If anyone can help me I will be reading this posts and I will be on AIM. My screen is: Aohos2

Thank You,

0

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am trying to import a Database into Metasploit (using the console).

When I try I utilize this command and get the following error.

msf > db_connect c:\frameworks\jaimi.xml

[-] Error while running command db_connect: Failed to connect to the database: could not connect to server: Connection refused (0x0000274D/10061)

Is the server running on host "127.0.0.1" and accepting

TCP/IP connections on port 5432?

Call stack:

C:/frameworks/msf3/lib/msf/ui/console/command_dispatcher/db.rb:1876:in `db_connect_postgresql'

C:/frameworks/msf3/lib/msf/ui/console/command_dispatcher/db.rb:1542:in `cmd_db_connect'

C:/frameworks/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:246:in `run_command'

C:/frameworks/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:208:in `block in run_single'

C:/frameworks/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:202:in `each'

C:/frameworks/msf3/lib/rex/ui/text/dispatcher_shell.rb:202:in `run_single'

C:/frameworks/msf3/lib/rex/ui/text/shell.rb:143:in `run'

msfconsole:124:in `<main>'

msf >

I am not sure what I am doing wrong. I have searched old forum posts and online tutorials. Everything I have found either has not been helpful or utilizes old commands, e.g. db_create

If anyone can help me I will be reading this posts and I will be on AIM. My screen is: Aohos2

Thank You,

Well !! I had a similar problem too....this is how it worked for me.When you start the msfconole issue commands in this order

msf > db_driver sqlite3
[*] Using database driver sqlite3
msf >db_import_nmap_xml c:\frameworks\jaimi.xml

I see that you are using the windows ( C:\frameworks\jaimi.xml). But i am working on Linux, so let me know if this helped you.

Edited by d3xt3r
0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now