Sign in to follow this  
Followers 0

OpenSUSE 11.1

2 posts in this topic

I just installed OpenSUSE 11.1. I can't find a way to make my video card work (NVIDIA GeForce 8400M GS).

First I installed the development tools (kernel source, gcc, make, etc) and then I installed the driver from the repositories. After running sax2 -r -m 0=nvidia I get this error (logged in /var/log/Xorg.99.log)

(EE) NVIDIA(0): Failed to load the NVIDIA kernel module!

(EE) NVIDIA(0): *** Aborting ***

(II) UnloadModule: "nvidia"

(II) UnloadModule: "wfb"

(II) UnloadModule: "fb"

(EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.

So I decide to download the NVDIA driver.

What I did first was (to get version.h):

cd /usr/src/linux

make oldconfig

make prepare

And then run the driver, but I get the fallowing error:

"unable to determine the version of the kernel sources"

The video card works perfect in Ubuntu, but I don't know what's wrong with OpenSUSE.


Share this post

Link to post
Share on other sites

I made the video card work. Here is what i did:

Reinstalled OpenSUSE and updated it.

From YaST I installed:

Base Development



After that I downloaded the nvidia driver and installed it manually and it worked!


Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0