feeble

Members
  • Content count

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by feeble

  1. hay im having a problems getting my php to work on slackware 10.0 as far as i know php if you install it when you do the system is set and ready to go all you have to do is uncomment a section in the apache config, so i dont that check my modules etc.. everything seems to be fine untill.... I try to install any php based software on my server things like forums or content managment sys All i get is a kinda normal webpage but with all the php code in the form elements or at the top and bottom of the page i hope someone can help with this coz its been bugging my for ages now and i need to move along with building the rest of my site thanks FeeB
  2. thanks guys i got it up now replax is right i only need to add AddType application/x-httpd-php .php .php3 .phtml Action application/x-httpd-php /php/php to my httpd.conf hehe you can ckeck my fourm out now at http://slackpunx.zapto.org
  3. NFS

    hay now i think i have quiite a good knowledge base of NFS and after re-installing both my server box and my main comp just with slack 10.0, did all my normal setup of samba etc.. but when i get round to nfs something has gone wrong somewere and when i go to mount i get "mount: RPC: program not registed" all there services are running and theres not problems at boot time, all the correct files are setup etc/exports , host.deny, hosts.allow i really have no i dea what i have missed
  4. NFS

    yeah i checked out portmap theres no proplem there it loads fine and all i have in my /var/log/messages
  5. I've been trying to set what i belive to be the enviroment varables for xterm/rxvt, coz im a tart sometimes and want things to look how i want them. I've got as far as getting xterm using the -ls (login shell) option to read my /etc/.profile and show my PS1 prompt and set the title. But i cant find any help on changing the background, text color or transparnty... the man pages only mention changing the behiver and color of the cursour?...
  6. thanks for the info guys. i settled for useing aterm and eterm in the end and that would be my suggestion to anyone else who wants to configure the look and feel of your tems
  7. if anyone else has probs with this i say to them to put a line in /etc/inetd.conf #Samba Web Administration Tool: swat stream tcp nowait.400 root /usr/sbin/swat swat send it the -HUP signal and point your bowser to localhost:901 i found swat made it easer to see what had to be set up
  8. yeah things are all good when i finally got down it it had it up in a few min's witch was cool just have a few prob's with permissions withc wont take 5 min :-) thanks for the help anyway guys
  9. humm tis a bit of a pisser this subject coz it allways comes down to permissions! but this is a reaccuring problem with me and slack 8.0 thru 10.0 (witch im running now) when eva i try to mount a drive weather it be a nfs mount or a local drive i get the same thing! as norm when root i can do what eva i lke (as you'd expect) but when mounting a any other user even if that user is in GUID of root its allways "mount: only root can mount (device name)" as an e.g i have this line in my fstab: /dev/hda1 /home/win vfat noauto,users,rw,umask=777 1 0 as far a my knowlage takes me this should work fine, that or a umask of 277 i think...... i have also tryed this as a quick fix : /dev/hda1 /home/win vfat uid=bobUSERID,gid=bobGROUPID,rw,umask=777 1 0 but as you can see hardly a system wide suloution i'm real stubed on this one.... Is there some vital bit of slack admin i missed some where? coz every version of slack i've run there has had the same problem!
  10. thanks for that i've over time tryed so meny differnt ways but that seems to have done the trick also i noticed after mounting the etc/mtab shows a "nosuid" as well so i spose this is a differnt option that can be passed
  11. I been asked this question a few time's and am hoping to start a thred that,... well you know you can point people to and say "its all ready been covered look here http://........." So WHAT DOSE A "HACKER" hehe "OH 1337 one" do after scaning a system? and when i bin in the situ its been a case of GOOGLE (hehe) or other cards up the sleave but for anyone who my be stuck on this one and to shy to ask................ look up explioits .... wright somin them selves..... etc... etc...
  12. all i can really say dude is after a few hours of learning an playing with the setup and tweeking all i got outta samba was the being able to see my slack box in the win share's but neva got as far as being able to send files or copy stuff form my linux boxes, but saying that samba is still a learn i progress for me so if you wanna swap ideas it may help... grab me in IRC or somin one of my boxes is all ways loged in to Esper.net #binrev
  13. SHIT 5.1/4's i havent sen tho's fuckers in years hehehe i think i still have a drve to read'em and a software in the atacic gonna go hunt now COOL!...............
  14. humm tis a bit of a pisser this subject coz it allways comes down to permissions! but this is a reaccuring problem with me and slack 8.0 thru 10.0 (witch im running now) when eva i try to mount a drive weather it be a nfs mount or a local drive i get the same thing! as norm when root i can do what eva i lke (as you'd expect) but when mounting a any other user even if that user is in GUID of root its allways "mount: only root can mount (device name)" as an e.g i have this line in my fstab: /dev/hda1 /home/win vfat noauto,users,rw,umask=777 1 0 as far a my knowlage takes me this should work fine, that or a umask of 277 i think...... i have also tryed this as a quick fix : /dev/hda1 /home/win vfat uid=bobUSERID,gid=bobGROUPID,rw,umask=777 1 0 but as you can see hardly a system wide suloution i'm real stubed on this one.... Is there some vital bit of slack admin i missed some where? coz every version of slack i've run there has had the same problem!
  15. hummm that will not work as its mounted with the permissions in fstab... as far as im aware, and changing the permissions of a folder dosen't solve the prob eather because the sys is sayin i have to be root to access the device for mounting (well thats whtat i understand) NEED GURU! HELP....
  16. now i havent read the whole thread coz well i cant be assesd but 1) fuck yeah its like having sex for the first time lol 2) what is a normal PC ? 3) mandrake is good rather unstable tho (well what do you expect from the french hehhe j/k) 4) depending on how much you wanna learn your new found OS..... if your real keen then find somin grass roots eg SLACK!!! (sorry im a pengin nazi hehe) or shop around for somin like suse gentoo etc.. i started on SuSe witch i loved but i allways wanted to dig a bit deeper and shit i bin on the side of slack for years but i belive i dont know that much about it ... but hay tis all about getting your learn on =:-)
  17. hay k my question is im runing Apache/1.3.31 on slack 10.0 and i ive tryed to set up serval differnt things on my server that require PHP things like foruns etc.. but none of then eva install when eva i load the *,php files in a browser say the when installing a forum i get a jumbled page and source and other carp that its sposed to be apart of the page ? i checked my apache install and i have all the modules , and nothing i've read seams to offer any help thanks for any help
  18. thanx replax i'll try that it sounds like the prob I all ready got MySQL have bin using it for some time altho i did have a permisison prob the other day that was a pain
  19. My prob is nothing to do with the software itself appears to me up and runing smooth. (tis a live distro) BSDeviant My prob is i have neva used BSD before all seems fine not a prob till i got to mout my harddisk, now mainly coz i have no idea what device its linked to in '/dev' normaly for me useing slack i can check my 'fstab'/wright one etc.. but i enter the /dev in deviant to find theres on 'hda' 'hdb' etc... I have checked the deviant forum posts on mounting and still have now clue... :? and a few other places... thnx for any help
  20. Deviant fucking owns i love it ive passed it arournd so meny people i know and they all think its the nuts fuckin' handy too
  21. Hay I'm looking for a way prob proxy based to hide my ip/hostname when using IRC cleints BitchX etc must of all can somone tell me the differnce between the differnt types so i know what i'm looking for thnx
  22. Irc

    Is there a binrev or acoicate irc room?
  23. azureus it rock i've tryed to use so many others and thay all sucked for me or i couldnt get'em to install on my slack box but azureus is a breze and simple to use
  24. can anyone help me with what i feel a pictulary dumn question can i use proxy's with things like: netcat ssh telnet ftp etc. If so i take it i just just add an extra option to the command Also if anyone can tell me were to get any good text files or is textfiles.com my best bet? Thanx
  25. is it possible to: if say i was running BitchX in a xterm but i want to transfer BitchX on to say tty2 granted if i was logged in there is this possible and can it be done with any terminal prog