Jump to content


Photo
- - - - -

fluxbox/text install os for old lappy


  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#21 Spyril

Spyril

    Hakker addict

  • Members
  • 588 posts
  • Location:North Dakota

Posted 21 March 2009 - 05:35 PM

Well, what does exist in /etc/x11? Try creating an xorg.conf file...

Xorg -configure
mv xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
startx


#22 dinscurge

dinscurge

    "I Hack, therefore, I am"

  • Members
  • 935 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:the bunker

Posted 21 March 2009 - 06:22 PM

Well, what does exist in /etc/x11? Try creating an xorg.conf file...

Xorg -configure
mv xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf
startx

i dont know
typed in
/ect/x11/xorg.xonf
said file/directory didnt exist
and yeah i cant check now it autoloads x all i can do is turn it on log in and it crashes the gpu so the screen turns off but the cpu stays on.

#23 Spyril

Spyril

    Hakker addict

  • Members
  • 588 posts
  • Location:North Dakota

Posted 21 March 2009 - 06:47 PM

/ect/x11/xorg.xonf


Err...I hope that isn't literally what you typed in to the terminal.
You can boot into single-user text mode by appending the word "single" to your GRUB boot parameters.

http://www.cyberciti...ngle-user-mode/

Then use ls /etc/x11 and ls /var/log and tell us what shows up.

Edited by Spyril, 21 March 2009 - 06:49 PM.


#24 G-Brain

G-Brain

    mad 1337

  • Members
  • 127 posts
  • Country:
  • Gender:Male

Posted 22 March 2009 - 01:36 PM

It's /etc/, not /ect/. Short for et cetera.

#25 dinscurge

dinscurge

    "I Hack, therefore, I am"

  • Members
  • 935 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:the bunker

Posted 26 March 2009 - 09:55 PM

for /etc/x11 it returns no such directory or file
for /var/log it returns 18 logs
http://www.thinkwiki...age_Mobility_M3 wonder why its crashing my ati m3 says its supported by xorg
when i tried "Xorg -configure" it put it in "/root/xorg.conf.new" so im guessing the one you were looking for was in "/usr/%usernamme%/xorg.conf"?

Edited by dinscurge, 26 March 2009 - 10:30 PM.


#26 phasma

phasma

    Hakker addict

  • Members
  • 527 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania

Posted 27 March 2009 - 03:48 PM

for /etc/x11 it returns no such directory or file
for /var/log it returns 18 logs
http://www.thinkwiki...age_Mobility_M3 wonder why its crashing my ati m3 says its supported by xorg
when i tried "Xorg -configure" it put it in "/root/xorg.conf.new" so im guessing the one you were looking for was in "/usr/%usernamme%/xorg.conf"?


Let take a step back here, I am starting to get lost.

1.) Add these lines to /etc/apt/sources.list
deb http://www.backports.org/debian etch-backports main contrib non-free
deb http://ftp.de.debian.org/debian etch main contrib non-free
deb-src http://ftp.de.debian.org/debian etch main contrib non-free

2.) Then open a terminal and update apt repo and get new updates, using these commands.
apt-get update && apt-get install debian-backports-keyring && apt-get update

3.) Now we're going to apt-get gdm/build essentials/ssh/xserver/irssi. NOTE: You have some of these installed all ready but just run this command any way!
apt-get -t etch-backports install build-essential vim ssh xserver-xorg xorg gdm fluxbox gnome-terminal gedit unzip unrar bzip2 irssi


4.) Run startx, if nothing is working try rebooting and re-running startx

5.) If you want conky
apt-get install conky

6. To set a background image (resets after shutdown) run.
Esetroot -c /path/to/the/image

Hope this helped.

EDIT: Added "S" in /etc/apt/source.list

Edited by phasma, 27 March 2009 - 08:26 PM.


#27 dinscurge

dinscurge

    "I Hack, therefore, I am"

  • Members
  • 935 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:the bunker

Posted 27 March 2009 - 04:52 PM

tried
ls /etc/apt/source.list
and it returned no such file or directory. it has everything to run fluxbox it just crashes the gpu when xinit

#28 phasma

phasma

    Hakker addict

  • Members
  • 527 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania

Posted 27 March 2009 - 08:25 PM

tried

ls /etc/apt/source.list
and it returned no such file or directory. it has everything to run fluxbox it just crashes the gpu when xinit


Whoops my mistake :P. Try /etc/apt/sources.list, I hate typos.

#29 dinscurge

dinscurge

    "I Hack, therefore, I am"

  • Members
  • 935 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:the bunker

Posted 27 March 2009 - 09:12 PM

tried

ls /etc/apt/source.list
and it returned no such file or directory. it has everything to run fluxbox it just crashes the gpu when xinit


Whoops my mistake :P. Try /etc/apt/sources.list, I hate typos.

lols same, sorry for bein a noob but just add it to the end of the list?

Edited by dinscurge, 27 March 2009 - 09:16 PM.


#30 phasma

phasma

    Hakker addict

  • Members
  • 527 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania

Posted 27 March 2009 - 09:28 PM

tried

ls /etc/apt/source.list
and it returned no such file or directory. it has everything to run fluxbox it just crashes the gpu when xinit


Whoops my mistake :P. Try /etc/apt/sources.list, I hate typos.

lols same, sorry for bein a noob but just add it to the end of the list?


Yups!

#31 dinscurge

dinscurge

    "I Hack, therefore, I am"

  • Members
  • 935 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:the bunker

Posted 27 March 2009 - 09:44 PM

and how do i save in vim? never really used before

#32 phasma

phasma

    Hakker addict

  • Members
  • 527 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania

Posted 27 March 2009 - 09:49 PM

To enter in commands hit "Esc" then type ":w" to save. Quitting is :q and force quitting is :!q

#33 dinscurge

dinscurge

    "I Hack, therefore, I am"

  • Members
  • 935 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:the bunker

Posted 27 March 2009 - 09:54 PM

To enter in commands hit "Esc" then type ":w" to save. Quitting is :q and force quitting is :!q

thanks i already knew how to enter commands just didnt see the :w in [f1]

#34 dinscurge

dinscurge

    "I Hack, therefore, I am"

  • Members
  • 935 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:the bunker

Posted 27 March 2009 - 10:06 PM

says it cant find debian-backports-keyring and i did enter the 3 extra sources and double checked to make sure i entered them correctly.

Edited by dinscurge, 27 March 2009 - 10:47 PM.


#35 phasma

phasma

    Hakker addict

  • Members
  • 527 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania

Posted 28 March 2009 - 08:58 AM

says it cant find debian-backports-keyring and i did enter the 3 extra sources and double checked to make sure i entered them correctly.


Then just do sudo apt-get install updates

#36 dinscurge

dinscurge

    "I Hack, therefore, I am"

  • Members
  • 935 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:the bunker

Posted 28 March 2009 - 04:31 PM

i did a sudo apt get updates but still turns the screen off, idk

#37 phasma

phasma

    Hakker addict

  • Members
  • 527 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:Pennsylvania

Posted 28 March 2009 - 11:25 PM

i did a sudo apt get updates but still turns the screen off, idk


Well that shows some type of hardware or low-level OS problem, which is out of my reach.

#38 dinscurge

dinscurge

    "I Hack, therefore, I am"

  • Members
  • 935 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:the bunker

Posted 29 March 2009 - 12:02 AM

i did a sudo apt get updates but still turns the screen off, idk


Well that shows some type of hardware or low-level OS problem, which is out of my reach.


im guessing its the new kernel as the new gentoo/ubuntu doesnt work either, and dsl is just debian with older kernel, but cannont confirm such as i cant find an older version of debian to try as the mirrors just have the new lenny and if i click projects i can see the older ones but all their just like 1kb files that say a random number not an iso.. but now im poed lols already bought a wifi card for it off new egg got a full duplex netgear 108mbps rangemax wifi card for like $8 just poed cant use it for anything

Edited by dinscurge, 29 March 2009 - 01:58 AM.


#39 R4p1d

R4p1d

    Hakker addict

  • Members
  • 840 posts
  • Country:
  • Gender:Not Telling
  • Location:Space

Posted 29 March 2009 - 04:49 AM

i did a sudo apt get updates but still turns the screen off, idk


Well that shows some type of hardware or low-level OS problem, which is out of my reach.


im guessing its the new kernel as the new gentoo/ubuntu doesnt work either, and dsl is just debian with older kernel, but cannont confirm such as i cant find an older version of debian to try as the mirrors just have the new lenny and if i click projects i can see the older ones but all their just like 1kb files that say a random number not an iso.. but now im poed lols already bought a wifi card for it off new egg got a full duplex netgear 108mbps rangemax wifi card for like $8 just poed cant use it for anything


What version of debian do you want?

#40 dinscurge

dinscurge

    "I Hack, therefore, I am"

  • Members
  • 935 posts
  • Country:
  • Gender:Male
  • Location:the bunker

Posted 29 March 2009 - 04:52 AM

i did a sudo apt get updates but still turns the screen off, idk


Well that shows some type of hardware or low-level OS problem, which is out of my reach.


im guessing its the new kernel as the new gentoo/ubuntu doesnt work either, and dsl is just debian with older kernel, but cannont confirm such as i cant find an older version of debian to try as the mirrors just have the new lenny and if i click projects i can see the older ones but all their just like 1kb files that say a random number not an iso.. but now im poed lols already bought a wifi card for it off new egg got a full duplex netgear 108mbps rangemax wifi card for like $8 just poed cant use it for anything


What version of debian do you want?

pretty much any one that doesnt have errors and is pre 500 so anything like 300-400




BinRev is hosted by the great people at Lunarpages!